A picture

Navigáció

Oldal elküldése e-mailben

ovi_logo

Hasznos hivatkozások

Aktuális időjárás

<<
>>
ma, péntek 27. 1. 2023
borús égbolt 3 °C 0 °C
borús égbolt, északi gyenge szél
szélÉ, 3.15m/s
nyomás1017hPa
páratartalom63%

Tartalom

Arcanum – ifjúsági énekegyüttes

Arcanum – ifjúsági éneklőcsoport, melynek része a Nefelejcs – Alsóbodoki hagyományőrző gyermek népdalcsoport.

Az Arcanum éneklőcsoport fiatal, de annál értékesebb együttes, mely községünkben 2015 novemberében alakult meg.

Az együttes vezetője Gyepes Angelika. A kórus repertoárját az ő férje Gyepes Zoltán zongorakíséretével teszi gazdagabbá és színesebbé. Eredetileg 12 tagból állt, de folyamatosan érkeztek új tagok. A létszámban nem nagy kórus folyamatosan bővül, amely köreibe szívesen felvesz további lelkes tagokat, akikkel különböző rendezvényeken mutatkoznak be az újabbnál újabb énekszámokkal a régióban és külföldön egyaránt. Az Arcanum énekegyüttes tagjai nők, ill. fiatal egyetemista lányok. Az együttes óriási értéke abban rejlik, hogy az idősebbek példát mutatnak az ifjabbaknak és így együtt alkotnak
értékes egészt.

Az éneklőcsoport élményszerű fellépéseit a helyi Keresztelő Szent János római katolikus templomban az ünnepi misék (Húsvét, Karácsony, Keresztelő Szent János ünneplése, búcsú, esküvők stb) alkalmával lehet nyomon követni. Az együttes a koncertprogramjával a község hagyományos karácsonyi vásárain is fellép.


Nefelejcs – Alsóbodoki hagyományőrző gyermek népdalcsoport


Az együttes része az újonnan alakult „Nefelejcs“, amely 2016 őszi hónapjaiban alakult és a népdalok prezentálását tűzte ki célul. Számos folklór ill. kulturális rendezvényen (Szüreti mulatság 2017-ből, virágvasárnapi ünnepek, Ág Tibor Emléknap szintén a 2017. évből.

Ez a fiatal énekegyüttes már arany kitüntetéssel is rendelkezik a 2016. évben Gímesen megrendezett „Zoboralja kis csalogánya“ népdalversenynek köszönhetően.


Taglétszám (2017. november):

Bene Veronika
Együd Brigitta
Gálik Noémi
Gyepes Barbara
Gyepes Boglárka
Gyepes Patrícia id.
Gyepes Patrícia ifj.
Imre Veronika
Kondé Natália
Lauró Angelika
Nagy Alexandra
Oravec Sofia