A picture

Navigáció

Oldal elküldése e-mailben

ovi_logo

Hasznos hivatkozások

Aktuális időjárás

<<
>>
ma, hétfő 27. 5. 2024
borús égbolt 25 °C 13 °C
borús égbolt, keleti gyenge szél
szélK, 2.89m/s
nyomás1020hPa
páratartalom60%

Tartalom

Oktatásügy Alsóbodokon

Alsóbodokon az oktatásügyet az óvoda, magyar és szlovák tanítási nyelvű alapiskola 1-4. évfolyama és magyar tanítási nyelvű magán-szakközépiskola képviseli.


Magyar Tannyelvű Magán-szakközépiskola


Cím:
Dolné Obdokovce (Alsóbodok) 71
951 02

 

Telefon:
037/78 76 240

E-mail:
sssp@mail.t-com.sk

Honlap:
www.sssp.sk

 

Iskolaigazgató:
Patay Péter

Elérhetőség:
+421 908 132 086


Az iskola 2000. szeptember 2-án nyitotta meg kapuit. Egy évig kihelyezett osztályként működött, majd 2001-ben jogalanyivá vált, azóta működik önálló oktatási intézményként. Teltek múltak az évek, s mára már egy nemzetközileg is elismert intézménnyé nőtte ki magát.

A tanuláshoz az összes szükséges feltétel biztosított: a tanári gárdát képzett szakemberek alkotják. A pedagógusok kellő tapasztalattal rendelkező, képzett, vagy a feltörekvő, fiatal tanári generációhoz tartoznak. Ennek pedig óriási jelentősége van a diákok sikeres jövője szempontjából, mivel a képzett szakembergárda optimális feltételeket biztosít azok számára is, akik az érettségi után tanulmányaikat egyetemen óhajtják folytatni.

Az iskola iránt széles körben terjed az érdeklődés, úgyhogy ma már 8 járásból tanulnak diákok, csaknem 150 km-es körzetből. Befogadásukra 2004/2005-ös tanév elején nyílt meg az új, kétszintes kollégium. E fejlődés okait keresve megállapítható, hogy olyan attraktív szakokat tanítanak, amely a végzős diákok számára a lehető legjobb feltételeket biztosítja mind a belföldön, mind a külföldön való biztos érvényesüléshez.

Az iskola szakmai profilja ilyen szempontból a megfelelőbb lehetőségeket biztosítja azzal, hogy ideális felkészülést tesz lehetővé a közeli, Nyitrai Konstantin Egyetemen és Mezőgazdasági Egyetemen, vagy a komáromi székhelyű Selye János Egyetemen, Budapesti Közgazdasági és Jogtudományi Egyetemen történő továbbtanuláshoz. Természetesen emellett még több nemzetközi, Európai Uniós programba is bekapcsolódnak.

Az iskola eszközfelszereltsége országos viszonylatban is egyedülálló. Az iskola épülete festői környezetben helyezkedik el, architektúrája az ízléses és célszerű építkezési mód ötvözete, amely teljesen különbözik a nálunk korábban megszokott jellegtelen, szürke, kocka alakú iskolaépületektől. Az iskolához tartozó multifunkcionális épületre, amelynek még saját úszómedencéje is van, ugyanez még fokozottan érvényes. Ez az épület egyben lehetővé teszi társadalmi rendezvények lebonyolítását is. A diákok nem a hagyományos „csőbútor- környezetben“ tanulnak, hanem íróasztaloknál, kényelmes, kárpitozott székeken ülve. Valamennyi diák a legmodernebb típusú számítógépen dolgozik, és az Internet-hozzáférés lehetősége alapkövetelmény. Mivel az iskola épületei és összes technikai eszköze teljesen új, így ideális feltételeket biztosít a magas szintű és eredményes pedagógiai munkához.

A kollégium új, kétszintes épülete pedig, amely az iskola közvetlen szomszédságában, attól csupán kb. 30 m-re helyezkedik el. Természetesen a diákok pezsgő társadalmi életet is élnek, sőt látókörüket bővítik azok a tapasztalatok is, amelyeket külföldi kirándulások és akciók keretében szereznek.